Kahden tähkän aamupala

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Hunaja 3.3 g 0,5 tl0,2 rl 11 kcal0 g2,7 g0 g0 g
Mustikkakeitto (Valio), annos 100g102 g    8,2 kcal0 g2 g0 g0 g
Tee 450 g 90 tl30 rl4,5 dl1,1 kcal0,3 g0 g0 g0 g
Vehnänalkio, 1 rkl4 g    13 kcal1,2 g1,3 g0,3 g0,6 g
Becel kasvirasvalevite 35%, leivällä yleensä n. 10g1 g    3,2 kcal0 g0 g0,4 g0 g
Ruisleipä, perinteinen, vesi, ruisjauho 35 g1 kpl   79 kcal2,4 g14 g0,5 g3,9 g
Iso Kaurahiutale Myllyn Paras 40 g30 g    105 kcal4,2 g17 g2,3 g3 g
Kauralese 15 g  1,7 rl1/4 dl54 kcal2,7 g6,8 g1,2 g2,6 g
Juusto, gouda / salaneuvos rasvaa 28-30 %, rasvaa 48 % kuivapainosta, keskiarvo 15 g1,9 kpl   56 kcal3,5 g0 g4,7 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
655 g    330 kcal14 g44 g9 g10 g
Ravintosisältö / annos655 g    330 kcal14 g44 g9 g10 g
Ravintosisältö / 100g100 g    50 kcal2,2 g6,7 g1,4 g1,5 g
Etkö saa tarpeeksi kuituja? Kokeile tätä aamupalaa, niin saat kerralla parikin tähkää!

Keitä puuro leseistä ja Isoista kaurahiutaleista.

Isojen kaurahiutaleiden etu on, että rakenne jää pehmeäksi, puurosta ei tule liimaista liisteriä.

Keittoaika on hieman pitempi (n. 15 min) kuin pienempien hiutaleiden kohdalla, mutta maku ja rakenne on parempi!

Leseet ja hiutaleet saavat kiehua yhdessä.

Lisää kypsään puuroon juuri ennen tarjoilua 1 rkl vehnänalkiorouhetta ja sekoita se puuron joukkoon.

Kaada lautaselle myös vähäkalorista marjakeittoa.

Parasta leipää on perinteinen "leipomoleipä", puhtaasta rukiista leivottu ruisleipä.

Voit paloitella leivän neljään osaan ja pakastaa, niin leipä ei ehdi kuivua.

Leikkaa pari ohutta, keskikokoista siivua, päällystä sipaisulla margariinia ja haluamillasi päällysteillä.

Itse suosin täysrasvaista juustoa maun vuoksi.

Syön sitä päivässä niin vähän, että pieni annos täysrasvaista juustoa ei merkitse laihdutuksessa paljonkaan.

Mieluummin nautin hyvästä mausta kuin söisin ison annoksen pahaa kumijuustoa.

Tee on hyvin kevyttä juomaa, ja jos haudutat teen teekannussa, riittää 0,5 tl hunajaa tai sokeria makeuttamaan koko kannullisen.