Juurespapupihvit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kidneypapu, suolaliemessä400 g    440 kcal31 g72 g2 g32 g
Porkkana, keskikokoinen 65g150 g2,3 kpl   42 kcal0,9 g8,9 g0,3 g3,8 g
Sipuli (kuorittu)90 g1,6 kpl  1 dl24 kcal1,2 g4,3 g0,2 g1,5 g
Palsternakka 100 g2/3 kpl   64 kcal0,5 g12 g0,4 g4,5 g
Korppujauho 50 g  7,1 rl1 dl183 kcal5,2 g38 g0,5 g2,7 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Pirkka kasvisrasvasekoite 7%, 2dl purkki100 g    85 kcal1,4 g4,4 g7 g0,3 g
Rypsiöljy 28 g 5,6 tl2 rl0,3 dl248 kcal0 g0 g28 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
973 g    1164 kcal47 g139 g44 g45 g
Ravintosisältö / annos324 g    388 kcal16 g46 g15 g15 g
Ravintosisältö / 100g100 g    120 kcal4,9 g14 g4,5 g4,6 g
Laita korppujauhot turpoamaan ruokakermaan (voit käyttää myös kevytkermaa tai kasvislientä) .raasta porkkanat, palsternakka ja silppua sipuli.

Muussaa pavut esim haarukalla tasaiseksi massaksi.

Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Mausta suolalla, valkopippurilla ja persiljalla.

Muotoile pihveiksi, tulee n.6-7 suht ohutta pihviä.

Paista öljyssä pannulla kauniin ruskeaksi tai kypsennä uunissa.

Maistuvat hyvältä perunamuussin ja kermaviilikastikkeen kanssa.