Puolukka leivos

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Muna, annos 60g240 g    210 kcal18 g2 g15 g0 g
Sokeri170 g57 kpl43 tl14 rl2 dl690 kcal0 g170 g0 g0 g
Ruisjauho, 1 dl100 g    320 kcal11 g64 g2,3 g14 g
Perunajauho 1dl=70g35 g    117 kcal0 g29 g0 g0 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Liivate 30 g 10 tl3,3 rl 105 kcal26 g0 g0 g0 g
Puolukka 180 g  15 rl3 dl70 kcal0,8 g12 g0,9 g4,7 g
Sokeri100 g33 kpl25 tl8,3 rl1,2 dl406 kcal0 g100 g0 g0 g
Kerma (kevytvispi 25%, valio)250 g    625 kcal6,3 g9 g63 g0 g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki250 g 50 tl17 rl2,5 dl140 kcal21 g13 g0,5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
1365 g    2701 kcal84 g402 g81 g19 g
Ravintosisältö / annos68 g    135 kcal4,2 g20 g4 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    198 kcal6,1 g29 g5,9 g1,4 g
Vatkaa munat+sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti vaahtoon.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 6-7min 225 asteessa.

Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille.

Irrota pohjapaperi.

Anna jäähtyä.

Liota liivatelehtiä 5min kylmässä vedessä.

Soseuta puolukat.

Mausta sokerilla.

Kuumenna 1/2 dl soseesta.

Liuota siihen liivatelehdet.

Vatkaa kevytvispi kovaksi vaahdoksi.

Sekoita vaahtoon puolukkasose, rahka ja liivateseos.

Mausta vaniljasokerilla.

Jaa kääretorttu levy puoliksi.

Levitä toiselle puolikkaalle puolet täytteestä ja nosta toinen puolikas päälle.

Levitä loppu täyte päälle.

Anna hyytyä 3tuntia jääkaapissa.

Koristele nonpparelleilla.