Kasvissosekeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g180 g2,6 kpl   108 kcal2,7 g23 g0,2 g1,6 g
Porkkana, keskikokoinen 65g200 g3,1 kpl   56 kcal1,2 g12 g0,4 g5 g
Purjosipuli 200 g1 kpl   46 kcal3,6 g4,8 g0,4 g4,2 g
Kukkakaali 400 g2/3 kpl  10 dl96 kcal7,2 g8,8 g1,2 g9 g
Sipuli (kuorittu)55 g1 kpl  0,6 dl15 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Vesi2000 g 400 tl133 rl20 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kasvisliemijauhe (Reformi), annos 6.5g6.5 g    11 kcal1,1 g1,4 g0,1 g0,1 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen100 g 20 tl6,7 rl1 dl33 kcal3,3 g4,9 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
3142 g    365 kcal20 g58 g2,4 g21 g
Ravintosisältö / annos785 g    91 kcal4,9 g14 g0,6 g5,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    12 kcal0,6 g1,8 g0,1 g0,7 g
Lisää keitinveteen liemijauhe ja kiehuvaan veteen porkkanat ja perunat.

Viiden minuutin kuluttua purjojen syötävä (eli vaalea) osa ja sipuli pilkottuna.

Lopuksi perunoiden ja porkkanoiden jo pehmettyä lisää joukkoon parsakaali.

Valuta ylimääräinen keitinvesi talteen ja soseuta vihannekset.

Lisää keitinvettä takaisin siinä määrin kuinka juoksevaa ja riittoisaa keitosta haluat.

Lisää haluamasi mausteet ja tilkka rasvatonta maitoa antamaan väriä ja kuohkeutta.

Voilá! Nauti täydellisen ruisleivän kanssa ja nimenomaan nauti - sillä siitähän painonhallinnassa on lopulta kyse.

Tunnista itsesi, halusi ja tarpeesi ja syö vain kun nälkä ja vain kun ruoka todella on nautinnollista!