Suikalelihakastike

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Keittoliha naudan lavasta600 g    900 kcal120 g0 g48 g0,6 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g11 g2,6 kpl   11 kcal0,8 g1,7 g0,1 g0,2 g
Vehnäjauho puolikarkea 10 g  1 rl0,2 dl34 kcal1 g7 g0,1 g0,4 g
Ketsuppi, meira18 g 3,6 tl1 rl0,2 dl13 kcal0,3 g2,9 g0 g0 g
Vesi500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruokakerma Valio 5%200 g    120 kcal2,4 g5,6 g10 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1389 g    1091 kcal125 g20 g58 g2,1 g
Ravintosisältö / annos347 g    273 kcal31 g4,9 g15 g0,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    79 kcal9 g1,4 g4,2 g0,2 g
Lisäksi mustapippuria myllystä, chilijauhetta, 1 tl suolaa.

Poista lihapalasta ylimääräinen rasva ja mahdolliset kalvot.

Suikaloi liha.

Paista pienissä erissä pannulla.

Lisää pilkottu sipuli ja valkosipuli, kuullota hetki.

Lisää mausteet ja vesi, anna hautua nyt hiljalleen kannella peitettynä n. tunti.

Lisää kerma ja kiehauta.

Tarkista maku ja tarjoa riisin tai perunoiden kanssa.