Maksalaatikko

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
puuroriisi (keittämätön) (Risella), annos 85g120 g    420 kcal7,2 g91 g2 g2,4 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 1000 g 200 tl67 rl10 dl633 kcal30 g48 g35 g0 g
Suola, annos 3g4 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kananmuna (Kieku), annos 60g120 g    174 kcal15 g0,4 g14 g0 g
Becel juokseva, annos 10g20 g    132 kcal0 g0 g15 g0 g
Sipuli (kuorittu)200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Siirappi 120 g 17 tl6 rl0,9 dl362 kcal0,1 g89 g0 g0 g
Inkivääri, tuore, silputtu5 g    4 kcal0,1 g0,9 g0 g0,1 g
Rusina 120 g 40 tl13 rl2 dl351 kcal3,4 g72 g0,6 g12 g
Maksa keskiarvo 600 g    792 kcal117 g24 g25 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
2809 g    2921 kcal176 g335 g91 g18 g
Ravintosisältö / annos351 g    365 kcal22 g42 g11 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    104 kcal6,3 g12 g3,2 g0,6 g
1,5 dl puuroriisiä
5 dl vettä
1/2 tl suolaa
5 dl Valio täysmaitoa
1 tl suolaa
1 muna
2 rkl becel juokseva
2 sipulia
3 rkl siirappia
1/2 tl valkopippuria
1/2 tl inkivääriä
1 tl meiramia
1 dl rusinoita
300 g jauhettua maksaa

kerro kaikki määrät kahdella!

Lisää riisi suolalla maustettuun kiehuvaan veteen ja keitä n. 20 min. Kuullota hienonnetut sipulit voissa.

Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi, vellimäisen löysäksi seokseksi.

Kaada seos voideltuun uunivuokaan.

Kypsennä 200 asteessa n. 1 t 15 min.