Punainen makkarakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1200 g 240 tl80 rl12 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Punajuuri 160 g2 kpl   61 kcal1,6 g11 g0,3 g4 g
Kaali, paistettu 110 g   1 dl90 kcal1,4 g4,7 g6,8 g2,4 g
Sipuli, paistettu 50 g   0,7 dl51 kcal0,6 g2,4 g4,1 g0,9 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g16 g4 kpl   17 kcal1,3 g2,6 g0,1 g0,3 g
Kevyt Herkkulenkki, Atria200 g    260 kcal24 g2,2 g18 g0 g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 700 g10 kpl   383 kcal11 g92 g1,2 g6 g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g30 g    118 kcal0,9 g6 g10 g0 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Oivariini, juokseva, rasvaseos20 g    144 kcal0,1 g0,1 g16 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2488 g    1130 kcal41 g122 g57 g14 g
Ravintosisältö / annos415 g    188 kcal6,9 g20 g9 g2,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    45 kcal1,7 g4,9 g2,3 g0,6 g
Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.