Rahka-marjavaahto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g200 g    130 kcal22 g8,4 g0,6 g0 g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g100 g    37 kcal9 g0 g0 g0 g
Mustikka metsä- 240 g  20 rl4 dl106 kcal1,2 g15 g1,4 g7,9 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
540 g    273 kcal32 g24 g2 g7,9 g
Ravintosisältö / annos135 g    68 kcal8,1 g6 g0,5 g2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    50 kcal6 g4,4 g0,4 g1,5 g
Sekoita sauvasekoittimella 2 dl rahkaa ja n. 3-4 dl kohmeisia marjoja (mustikka, mustaherukka, vadelma tms.).

Vispaa munanvalkuiaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita valkuaisvaahto varovasti marja-rahkaseokseen ja makuta makeutusaineella.

Jos haluat hyytlömäistä herkkua, niin hyydytä seos liivatteella.