Punajuurikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Punajuuri 450 g5,6 kpl   173 kcal4,5 g31 g0,9 g11 g
Nauris 90 g0,5 kpl   25 kcal0,9 g3,8 g0,3 g1,7 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Oivariini, juokseva, rasvaseos30 g    216 kcal0,2 g0,2 g24 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton30 g    6,3 kcal0,1 g0,5 g0 g0 g
Vesi400 g 80 tl27 rl4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton60 g    96 kcal4,8 g2,4 g7,8 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1160 g    543 kcal12 g43 g33 g15 g
Ravintosisältö / annos290 g    136 kcal3 g11 g8,3 g3,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    47 kcal1 g3,7 g2,9 g1,3 g
Kuullota pilkotut sipulit ja punajuuret (sekä nauriit tai lantut) juoksevassa oivariinissa.

Lisää 4 dl vettä ja mausteet.

Keitä miedolla lämmöllä kunnes juurekset ovat kypsiä.

Lisää tuorejuusto ja/tai kerma.

Lisää sitruunamehu ja soseuta.