Spelttilesesämpylät

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi393 g 79 tl26 rl3,9 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Porkkanaraaste 200g127 g2 kpl   34 kcal0,8 g6,7 g0,3 g3,2 g
Ruokajogurtti Valio99 g    89 kcal4,5 g5 g5,9 g0 g
Hunaja 18 g 2,6 tl0,9 rl0,1 dl60 kcal0,1 g15 g0 g0 g
Suola, annos 3g12 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl2 g    18 kcal0 g0 g2 g0 g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala353 g    1130 kcal53 g208 g9 g35 g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%41 g    103 kcal5,7 g4,5 g2,3 g20 g
Kuivahiiva, annos 11g11 g    40 kcal5 g4,4 g0,7 g0 g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g350 g  35 rl5,4 dl1260 kcal46 g245 g7,4 g13 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
1406 g    2733 kcal115 g488 g28 g72 g
Ravintosisältö / annos70 g    136 kcal5,7 g24 g1,4 g3,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    194 kcal8,2 g35 g2 g5,1 g
1 dl Lindahlsin jogurttia
2 porkkanaa hienoksi raastettuna
4 dl vettä (50 asteista)
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl merisuolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 pkt kuivahiivaa (11 g)
5- 6 dl täysjyväspelttiä (n. 350 g)
6 dl erikoisvehnäjauhoja (n. 350 g)

Sekoita vesi, porkkanaraaste, jogurtti, hunaja, suola ja öljy taikinakulhossa, mieluiten yleiskoneessa.

Sekoita spelttijauhot ja hiiva keskenään ja lisää seos taikinakulhoon.

Sekoita sitten vehnäjauhot taikinaan vähän kerrallaan.

Alusta taikina tasaiseksi (vähintään 10 minuuttia, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta).

Ripottele taikinan päälle hiukan jauhoja, peitä leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä (mielellään 37 astetta) noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen.

Jaa taikina 20 yhtä suureen osaan, muotoile pyöreitä sämpylöitä ja kohota vielä 20 minuuttia pellillä liinan alla.

Sivele sämpylät vedellä.

Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Kerroin 1,1