Salmiakkikeksit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 125 g 25 tl8,9 rl1,3 dl888 kcal0,9 g0,5 g100 g0 g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g100 g    390 kcal0,2 g97 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4 g    16 kcal0 g4 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Turkinpippuri, tyrkisk peber, original75 g    281 kcal0,1 g69 g0,1 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 163 g  16 rl2,5 dl558 kcal17 g114 g2 g5,7 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Kinuskikastike 25 g 5 tl1,7 rl1/4 dl106 kcal0,2 g14 g5,4 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
552 g    2326 kcal25 g301 g113 g5,7 g
Ravintosisältö / annos28 g    118 kcal1,3 g15 g5,7 g0,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    422 kcal4,6 g54 g21 g1 g
Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit sekaisin ja lisää muna.

Rouhi turkinpippurit, tai käytä turkinpippuri crushia, ja lisää taikinaan yhdessä muiden kuivien kanssa.

Lisää kinuskikastike ja sekoita tasaiseksi.

Tee lusikalla pieniä nokareita pellille ja paista.

Uuni 200 astetta ja noin 8 min.

Käytännössä kahdeksan minuuttia voi olla melko pitkä aika, koska turkinpippuri palaa helposti, ja maistuu silloin aika...

palaneelta.

Alatason koin itse hyväksi ja 6 minuuttia riitti, mutta uunit ovat erilaisia.

Näppärä hieman erilainen keksi.

(Itsellä valmiin keksin paino on noin 8-10g, saatoin tehdä hieman tarkoitettua pienempiä, joka saattaa toki osaltaan vaikuttaa paistumiseenkin.)

Nauttikaa!