Kanarisotto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Broilerisuikale, keskiarvo 800 g   8 dl974 kcal170 g0 g32 g0 g
Herkkusieniä viip./palat suolaliemessä (Rainbow), annos 230g230 g38 kpl  3,8 dl35 kcal4,4 g3,9 g0,2 g0 g
Paprika punainen 150 g0,9 kpl   44 kcal1,4 g6,8 g0,6 g2,9 g
Sipuli (kuorittu)55 g1 kpl  0,6 dl15 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Itämaiset wokkivihannekset (rainbow)450 g    180 kcal10 g31 g1,8 g0 g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)20 g    52 kcal2,6 g2,4 g3,6 g0,1 g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g60 g    540 kcal0 g0 g60 g0 g
Riisi, keitetty, suolaa 720 g  60 rl9 dl986 kcal18 g218 g2 g6,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
2485 g    2825 kcal206 g264 g100 g11 g
Ravintosisältö / annos311 g    354 kcal26 g33 g13 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    114 kcal8,3 g11 g4 g0,4 g
Ruskista kanasuikaleet pannulla ja laita hetkeksi sivuun (pois pannusta) odottamaan.

Lisää pannuun öljy ja kuullota riisi n.5 min.
Lisää sekaan pilkottu sipuli, pilkottu paprika, sienet sekä wokkivihannekset ja paistele tovi.

Lisää vielä kanasuikaleet ja vettä niin että ruokaseos juuri peittyy n.6-8 dl. Heitä sekaan pari kanaliemikuutiota.

Anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia, kunnes vesi on haihtunut ja riisit kypsät.

Sekoita välillä.

Jos vesi haihtuu liian pian, lisää vettä.

Mausta valmis risotto mielesi mukaan.