Pellavaleipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hiiva 60 g1,2 kpl   45 kcal7,9 g0,7 g0,2 g4,1 g
Suola, annos 3g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 65 g    210 kcal19 g4,6 g13 g20 g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl360 g    1224 kcal50 g230 g11 g20 g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g650 g  65 rl10 dl2340 kcal85 g455 g14 g24 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
30 annosta
2145 g    3819 kcal162 g691 g38 g68 g
Ravintosisältö / annos72 g    128 kcal5,4 g23 g1,3 g2,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    178 kcal7,5 g32 g1,8 g3,2 g
Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.