Nougatpalat

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 300 g 60 tl21 rl3,2 dl1592 kcal0,9 g1,5 g180 g0 g
Sokeri 170 g57 kpl43 tl14 rl2 dl690 kcal0 g170 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 220 g4 kpl   314 kcal28 g0,7 g23 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 390 g  39 rl6 dl1338 kcal40 g273 g4,7 g14 g
Kaakaojauhe sokeroitu 36 g 12 tl6 rl0,9 dl152 kcal2 g28 g3,4 g0,3 g
Leivinjauhe 30 g 6 tl2 rl 53 kcal1,6 g11 g0 g0,2 g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 200 g 40 tl13 rl2 dl91 kcal6 g10 g3 g0 g
Pähkinäsuklaalevite (Rainbow), annos 100g300 g    1710 kcal6 g177 g108 g0 g
Marabou Dubbel Nougat57 g    334 kcal3,5 g27 g23 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
25 annosta
1703 g    6274 kcal87 g698 g345 g14 g
Ravintosisältö / annos68 g    251 kcal3,5 g28 g14 g0,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    368 kcal5,1 g41 g20 g0,8 g
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita munat joukkoon.

Yhdistä kuivat aineet keskenään.

Lisää ne vuorotellen maidon kanssa.

Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n.10-13 min. Anna pohjan hieman jäähtyä.

Levitä pohjan päälle pähkinäsuklaalevitettä mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi.

Sulata Dubbel Nougat mikrossa.

Laita pohja levitteineen 200-asteiseen uuniin n.3 minuutiksi.

Valuta nougat pinnalle lusikalla kuvioiden.

Ravistele tämän jälkeen leivonnaista astiaa heiluttamalla tai nostelemalla sitä leivinpaperin kulmista.

Laita jääkaappiin jähmettymään.

Leikkaa sen jälkeen paloiksi.

Jos teet ylläolevasta ohjeesta vain puolet, tulee piirakasta 20x20 kokoinen levy.