Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Herne kuivattu 128 g   1,5 dl385 kcal23 g62 g1,3 g14 g
Porkkana, keskikokoinen 65g60 g0,9 kpl   17 kcal0,4 g3,6 g0,1 g1,5 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Peruna, keskikokoinen 60g400 g5,7 kpl   240 kcal6 g52 g0,4 g3,6 g
Vesi, vesijohtovesi 600 g 120 tl40 rl6 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g250 g    375 kcal2,5 g15 g33 g1,7 g
Oliiviöljy 100 g 20 tl7,1 rl1,1 dl884 kcal0 g0 g100 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 146 g  15 rl2,3 dl502 kcal15 g102 g1,8 g5,1 g
Ohrajauho 110 g  14 rl2 dl360 kcal9 g71 g2,2 g8,4 g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 60 g3 kpl   160 kcal5,1 g28 g2,5 g2,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1904 g    2937 kcal62 g336 g141 g37 g
Ravintosisältö / annos476 g    734 kcal15 g84 g35 g9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    154 kcal3,2 g18 g7,4 g1,9 g
Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.