Suklaa-lakkakakku (pirkka-lehdestä)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 220 g4 kpl   314 kcal28 g0,7 g23 g0 g
Sokeri 128 g43 kpl32 tl11 rl1,5 dl518 kcal0 g127 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 98 g  10 rl1,5 dl335 kcal10 g68 g1,2 g3,4 g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 24 g 8 tl4 rl0,6 dl89 kcal4,4 g2,6 g5,2 g7,3 g
Leivinjauhe 7.5 g 1,5 tl1/2 rl 13 kcal0,4 g2,8 g0 g0 g
Omenatäysmehu 100% (Pirkka)100 g    45 kcal0,2 g11 g1 g0 g
Hilla, lakka, annos 100g200 g    84 kcal2,8 g16 g1 g13 g
Kuohukerma,valio,2dl200 g    680 kcal4 g6 g70 g0 g
Sokeri 12 g4 kpl3 tl1 rl0,1 dl49 kcal0 g12 g0 g0 g
Vanilliinisokeri, teelusikka5 g    20 kcal0 g5 g0 g0 g
Lakkahillo, Pirkka, 430g200 g    416 kcal2 g102 g2 g2 g
Taloussuklaa, Fazer100 g    515 kcal3,9 g56 g30 g5,3 g
Kuohukerma,valio,2dl50 g    170 kcal1 g1,5 g18 g0 g
Kuohukerma,valio,2dl350 g    1190 kcal7 g11 g123 g0 g
Sokeri 24 g8 kpl6 tl2 rl0,3 dl97 kcal0 g24 g0 g0 g
Vanilliinisokeri, teelusikka10 g    40 kcal0 g10 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
1728 g    4574 kcal63 g455 g273 g31 g
Ravintosisältö / annos86 g    228 kcal3,1 g23 g14 g1,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    265 kcal3,7 g26 g16 g1,8 g
Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta

Kostutus:
1 dl omenatäysmehua
½ dl lakkamehua sulanneista lakoista

Täyte:
200 g lakkoja (pakaste)
2 dl kuohukermaa (vispikermaa)
1 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 dl lakkahilloa

Kuorrutus:
100 g taloussuklaata
½ dl kuohukermaa (vispiä)

Reunoille:
3½ dl kuohukermaa (vispiä)
2 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

Koristeeksi:
lakkoja (pakaste)
taloussuklaata rouhittuna

1. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka.

Vaahdota huoneenlämpöiset muna ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi vaahtoon kevyesti nostellen.

Kaada taikina vuokaan.

Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia uunin alatasolla.

Kumoa kakku ja jäähdytä.

2. Leikkaa kakku kolmeen osaan.

Ota sulanneista lakoista mehu talteen kostutusta varten.

Vaahdota kerma, mausta se sokereilla ja lisää joukkoon lakat.

3. Kokoa kakku suoraan tarjoiluvadille.

Kostuta kakkulevyt mehuseoksella.

Levitä pohjalevylle puolet lakkahillosta ja kermaseoksesta.

Täytä samoin toinen väli.

Kostuta kansilevy alapuolelta ja nosta kakun päälle.

Pane kakulle kevyt paino ja nosta jääkaappiin maustumaan.

4. Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma.

Kuumenna sekoittaen, kunnes suklaa liukenee.

Keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia.

Kaada suklaakuorrute kakun päälle keskeltä aloittaen.

Vaahdota kerma, mausta sokereilla ja pursota vaahto reunoille.

Koristele lakoilla ja suklaarouheella.