Suklaa-lakkakakku (pirkka-lehdestä)
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Kananmuna kuoreton | 220 g | 4 kpl | | | | 314 kcal | 28 g | 0,7 g | 23 g | 0 g |
Sokeri | 128 g | 43 kpl | 32 tl | 11 rl | 1,5 dl | 518 kcal | 0 g | 127 g | 0 g | 0 g |
Vehnäjauho puolikarkea | 98 g | | | 10 rl | 1,5 dl | 335 kcal | 10 g | 68 g | 1,2 g | 3,4 g |
Kaakaojauhe, sokeroimaton | 24 g | | 8 tl | 4 rl | 0,6 dl | 89 kcal | 4,4 g | 2,6 g | 5,2 g | 7,3 g |
Leivinjauhe | 7.5 g | | 1,5 tl | 1/2 rl | | 13 kcal | 0,4 g | 2,8 g | 0 g | 0 g |
Omenatäysmehu 100% (Pirkka) | 100 g | | | | | 45 kcal | 0,2 g | 11 g | 1 g | 0 g |
Hilla, lakka, annos 100g | 200 g | | | | | 84 kcal | 2,8 g | 16 g | 1 g | 13 g |
Kuohukerma,valio,2dl | 200 g | | | | | 680 kcal | 4 g | 6 g | 70 g | 0 g |
Sokeri | 12 g | 4 kpl | 3 tl | 1 rl | 0,1 dl | 49 kcal | 0 g | 12 g | 0 g | 0 g |
Vanilliinisokeri, teelusikka | 5 g | | | | | 20 kcal | 0 g | 5 g | 0 g | 0 g |
Lakkahillo, Pirkka, 430g | 200 g | | | | | 416 kcal | 2 g | 102 g | 2 g | 2 g |
Taloussuklaa, Fazer | 100 g | | | | | 515 kcal | 3,9 g | 56 g | 30 g | 5,3 g |
Kuohukerma,valio,2dl | 50 g | | | | | 170 kcal | 1 g | 1,5 g | 18 g | 0 g |
Kuohukerma,valio,2dl | 350 g | | | | | 1190 kcal | 7 g | 11 g | 123 g | 0 g |
Sokeri | 24 g | 8 kpl | 6 tl | 2 rl | 0,3 dl | 97 kcal | 0 g | 24 g | 0 g | 0 g |
Vanilliinisokeri, teelusikka | 10 g | | | | | 40 kcal | 0 g | 10 g | 0 g | 0 g |
|
| Koko resepti 20 annosta | 1728 g | | | | | 4574 kcal | 63 g | 455 g | 273 g | 31 g |
Ravintosisältö / annos | 86 g | | | | | 228 kcal | 3,1 g | 23 g | 14 g | 1,5 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 265 kcal | 3,7 g | 26 g | 16 g | 1,8 g |
Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
Kostutus:
1 dl omenatäysmehua
½ dl lakkamehua sulanneista lakoista
Täyte:
200 g lakkoja (pakaste)
2 dl kuohukermaa (vispikermaa)
1 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 dl lakkahilloa
Kuorrutus:
100 g taloussuklaata
½ dl kuohukermaa (vispiä)
Reunoille:
3½ dl kuohukermaa (vispiä)
2 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Koristeeksi:
lakkoja (pakaste)
taloussuklaata rouhittuna
1. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka.
Vaahdota huoneenlämpöiset muna ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi vaahtoon kevyesti nostellen.
Kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia uunin alatasolla.
Kumoa kakku ja jäähdytä.
2. Leikkaa kakku kolmeen osaan.
Ota sulanneista lakoista mehu talteen kostutusta varten.
Vaahdota kerma, mausta se sokereilla ja lisää joukkoon lakat.
3. Kokoa kakku suoraan tarjoiluvadille.
Kostuta kakkulevyt mehuseoksella.
Levitä pohjalevylle puolet lakkahillosta ja kermaseoksesta.
Täytä samoin toinen väli.
Kostuta kansilevy alapuolelta ja nosta kakun päälle.
Pane kakulle kevyt paino ja nosta jääkaappiin maustumaan.
4. Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma.
Kuumenna sekoittaen, kunnes suklaa liukenee.
Keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia.
Kaada suklaakuorrute kakun päälle keskeltä aloittaen.
Vaahdota kerma, mausta sokereilla ja pursota vaahto reunoille.
Koristele lakoilla ja suklaarouheella.