Aurajuusto-kesäkurpitsakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kasvisliemikuutio, Knorr100 g    280 kcal8 g10 g24 g1,6 g
Kesäkurpitsa, tuore450 g1,3 kpl   77 kcal2,7 g11 g1,8 g3,1 g
Sipuli (kuorittu)40 g0,7 kpl  0,4 dl11 kcal0,5 g1,9 g0,1 g0,7 g
Aurajuusto60 g    204 kcal12 g0 g17 g0 g
Ruokakerma 5%, Valio200 g    130 kcal3 g8,4 g10 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
850 g    701 kcal26 g31 g53 g5,4 g
Ravintosisältö / annos213 g    176 kcal6,6 g7,8 g13 g1,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    83 kcal3,1 g3,7 g6,3 g0,6 g
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
kesäkurpitsa 500 g
1 sipuli
valkosipulia
valkopippuria
persiljaa
100 aurajuustoa
1 dl kermaa

Kuumenna vesi, lisää kasvisliemi, viipaloi kurpitsat ja laita kiehumaan, silppua sipuli ja heitä joukkoon.

Mausta, hauduta hiljalleen n 20 min. Murenna kattilaan juusto, kuumenna kunnes sulanut.

Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää kerma.