Karjanlanpaisti juurespeitolla

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1500 g 300 tl100 rl15 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri, annos 1g20 g    46 kcal2,2 g7,7 g0,7 g0 g
Vasikanfondi (Touch of taste), annos 15g30 g    23 kcal2,3 g2,9 g0,2 g0 g
Lihaliemkuutio maggi extra20 g    56 kcal1,8 g1,9 g4,6 g0 g
Sipuli (kuorittu)200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Selleri, annos 50g150 g    21 kcal1,5 g4,5 g0 g0 g
Lanttu 250 g    72 kcal2,5 g12 g0,8 g4,5 g
Porkkana, keskikokoinen 65g400 g6,2 kpl   112 kcal2,4 g24 g0,8 g10 g
Karjalanpaisti atria 700g700 g    1120 kcal133 g0 g64 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
3270 g    1503 kcal148 g62 g72 g18 g
Ravintosisältö / annos545 g    251 kcal25 g10 g12 g3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    46 kcal4,5 g1,9 g2,2 g0,5 g
700 g karjanlanpaistia
(halutessas/tarpeen mukaan rypsiöljyä (tai voita)
400 g porkkanaa
250 g lanttua
n. 150 g mukulaselleriä
1-2 isoa sipulia
2 lihaliemikuutiota
30 g vasikanfondia
mustapippuria reilusti ('reikä'putki on kätevä! Maustuu, mut ei tarvitse kerätä pois)

Ota lihat lämpenee ainakin 2 t ennen kuin alat kokkaa.

Laita uuni lämpenee 175 asteeseen.

Lorauta rypsiöljyä pannulle, ja ruskista lihat kahdessa osassa pannulla.

Laita ne sitten odottelemaan isoon uunivuokaan.

Lorauttele vasikanfondia lihapalojen päälle ja vaikka kääntele niitä joutessas.

(Suolasta jo on, mut joku vois tykätä vielä soijatilkastakin.) Tilkka vettä pannulle, ja "kaavi" kaikki aromit talteen pannulta uunivuokaan!

Kuori ja paloittele porkkanat, lanttu, mukulaselleri ja sipulit reiluiksi lohkoiksi.

Huputa tai hukuta niillä lihat.

Täytä mausteputki pippureilla, ja laita se keskelle vuokaa.

Laita reilu 1,5 l vettä kiehumaan ja lisää siihen 2 maggi extra -lihaliemikuutioita ja hämmäytä ennen vuokaan kaatamista.

Sit koko kommeus uuniin keskitasolle.

Voit välillä tökkiä vähän juureksia eri kylelle.

Lihapalat olis hyvä saada pysyvään upoksissa.

Parin tunnin päästä alkaa mahtava tuoksu olla vastustamaton ja liha parhaimmillaan.

;) Muistithan keittää jo potut valamiiksi?