Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Peruna, punnittu kuorineen 100 g1,4 kpl   65 kcal1,6 g13 g0,2 g0,9 g
Porkkana 100 g1,5 kpl   33 kcal0,6 g5,6 g0,2 g2,6 g
Paistijauheliha nauta 5%400 g    516 kcal83 g0 g20 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa100 g    300 kcal23 g0 g23 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
806 g    943 kcal110 g24 g44 g5,5 g
Ravintosisältö / annos161 g    188 kcal22 g4,8 g8,7 g1,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    117 kcal14 g3 g5,4 g0,7 g
1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.