Merellinen lasagne

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sinisimpukka vedessä 200 g33 kpl   178 kcal31 g3,8 g4 g0 g
Mustekala 200 g11 kpl   169 kcal36 g0 g2,6 g0 g
Tonnikala vedessä, rainbow300 g  30 rl5,5 dl300 kcal60 g1,5 g6 g0 g
Lasagnelevy, täysjyvä (Myllyn paras), annos 12g120 g    412 kcal15 g81 g1 g9 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3 g3/4 kpl   3,1 kcal0,2 g0,5 g0 g0,1 g
Tomaattimurska (Euro shopper)400 g  27 rl4 dl120 kcal4 g16 g1,6 g0,8 g
Herkkusieni 100 g6,7 kpl  3,3 dl16 kcal2,1 g0,3 g0,3 g1,5 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen400 g 80 tl27 rl4 dl132 kcal13 g20 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 20 g  2 rl0,3 dl69 kcal2 g14 g0,2 g0,7 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa150 g    450 kcal35 g0 g35 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1946 g    1861 kcal198 g139 g50 g13 g
Ravintosisältö / annos324 g    310 kcal33 g23 g8,4 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    96 kcal10 g7,1 g2,6 g0,7 g
Tomaattikastike:

1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 tl öljyä
400 g tomaattimurskaa
1 tl tomaattipyrettä
100 g herkkusieniä viipaleina
1 tl basilikaa
400 g merenantimia (esim katkarapuja, simpukoita ja mustekalarenkaita)
suolaa, mustapippuria

Valkokastike:

4 dl rasvatonta maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
ripaus jauhettua muskottipähkinää, suolaa, mustapippuria
9 lasagnelevyä
1/2 dl parmesaaniraastetta

Tomaattikastike:

Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä.

Lisää tomaattimurska, herkkusienet, tomaattipyre ja basilika.

Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla kymmenkunta minuuttia.

Valkokastike:

Kuumenna 3 dl maitoa kattilassa.

Sekoita vehnäjauhot 1 dl:aan kylmää maitoa.

Lisää suurus kuumaan maitoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee.

Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla.

Anna lämmetä.

Laita kerroksittain uunivuokaan tomaattikastiketta, valkokastiketta ja lasagnelevyjä.

Ripottele päällimmäiseksi parmesaaniraaste.

Paista 200 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Itse käytin juustoraastetta enemmän, lisäsin sitä myös valkokastikkeen joukkoon.

Lisäksi käytin "merenantimina" 2 purkillista tonnikalapaloja.