Jauhemaksapihvit
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Maksa, naudan | 275 g | | | | | 360 kcal | 51 g | 16 g | 10 g | 0 g |
Peruna, keskikokoinen 60g | 250 g | 3,6 kpl | | | | 150 kcal | 3,8 g | 33 g | 0,3 g | 2,3 g |
Porkkanaraaste 200g | 53 g | 0,8 kpl | | | | 14 kcal | 0,3 g | 2,8 g | 0,1 g | 1,3 g |
Kananmuna kuoreton | 55 g | 1 kpl | | | | 79 kcal | 6,9 g | 0,2 g | 5,6 g | 0 g |
|
| Koko resepti 4 annosta | 633 g | | | | | 603 kcal | 62 g | 52 g | 16 g | 3,6 g |
Ravintosisältö / annos | 158 g | | | | | 151 kcal | 15 g | 13 g | 4 g | 0,9 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 95 kcal | 10 g | 8,1 g | 2,6 g | 0,6 g |
300 g raakaa tai kypsää perunaa
1 sipuli
1 kananmuna
1 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
1/2 tl meiramia tai kirveliä
300 g jauhettua maksaa
Paistamiseen:
voita tai margariinia
1. Raasta tai hienonna perunat.
2. Silppua sipuli hienoksi silpuksi, kuullota se nopeasti pannulla ja anna jäähtyä.
3. Sekoita perunat, sipuli ja kananmuna maksan joukkoon.
4. Kuumenna ohukaispannu ja lisää pannun syvennyksiin rasva.
5. Lusikoi koloihin taikinaa sen verran, että saat reilunkokoisia pihvejä.
6. Paista molemmilta puolilta.
7. Tarjoa lisäksi perunamuusia, voisulaa ja puolukkahilloa.
Vinkki: Voit kypsentää jauhemaksapihvit myös uunissa leivinpaperin päällä (225 astetta, noin 10 minuuttia).
Jos haluat miedommin maksalta maistuvia pihvejä, korvaa osa maksasta jauhelihalla.
Perunoiden ohella tai sijasta taikinaan voi käyttää myös porkkanaraastetta.