Jauhemaksapihvit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maksa, naudan275 g    360 kcal51 g16 g10 g0 g
Peruna, keskikokoinen 60g250 g3,6 kpl   150 kcal3,8 g33 g0,3 g2,3 g
Porkkanaraaste 200g53 g0,8 kpl   14 kcal0,3 g2,8 g0,1 g1,3 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
633 g    603 kcal62 g52 g16 g3,6 g
Ravintosisältö / annos158 g    151 kcal15 g13 g4 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    95 kcal10 g8,1 g2,6 g0,6 g
300 g raakaa tai kypsää perunaa
1 sipuli
1 kananmuna
1 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
1/2 tl meiramia tai kirveliä
300 g jauhettua maksaa
Paistamiseen:
voita tai margariinia
1. Raasta tai hienonna perunat.

2. Silppua sipuli hienoksi silpuksi, kuullota se nopeasti pannulla ja anna jäähtyä.

3. Sekoita perunat, sipuli ja kananmuna maksan joukkoon.

4. Kuumenna ohukaispannu ja lisää pannun syvennyksiin rasva.

5. Lusikoi koloihin taikinaa sen verran, että saat reilunkokoisia pihvejä.

6. Paista molemmilta puolilta.

7. Tarjoa lisäksi perunamuusia, voisulaa ja puolukkahilloa.

Vinkki: Voit kypsentää jauhemaksapihvit myös uunissa leivinpaperin päällä (225 astetta, noin 10 minuuttia).

Jos haluat miedommin maksalta maistuvia pihvejä, korvaa osa maksasta jauhelihalla.

Perunoiden ohella tai sijasta taikinaan voi käyttää myös porkkanaraastetta.