Juuressose

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g178 g2,5 kpl   107 kcal2,7 g23 g0,2 g1,6 g
Bataatti, kuorittu 128 g1 kpl   104 kcal2 g22 g0,1 g3,8 g
Porkkanaraaste 200g205 g3,2 kpl   55 kcal1,2 g11 g0,4 g5,1 g
Lanttu 190 g    55 kcal1,9 g8,7 g0,6 g3,4 g
Palsternakka 166 g1,1 kpl   106 kcal0,8 g20 g0,7 g7,5 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
867 g    426 kcal8,6 g84 g2 g21 g
Ravintosisältö / annos217 g    107 kcal2,2 g21 g0,5 g5,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    49 kcal1 g10 g0,2 g2,5 g
200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.