Karppi ja hyvä juustokakku
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Mantelijauhe (Meira), annos 80g | 130 g | | | | | 780 kcal | 31 g | 8,6 g | 70 g | 0 g |
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g | 5 g | | | | | 18 kcal | 0,2 g | 4 g | 0,2 g | 0 g |
Voi, 1 tl, 5 g | 100 g | | | | | 730 kcal | 1 g | 1 g | 80 g | 0 g |
Smetana, rasvaa n. 40 % | 360 g | | 72 tl | 24 rl | 3,6 dl | 1404 kcal | 7,7 g | 7,9 g | 151 g | 0 g |
Kananmuna kuoreton | 160 g | 2,9 kpl | | | | 228 kcal | 20 g | 0,5 g | 16 g | 0 g |
Ricotta, Castelli | 355 g | | | | | 604 kcal | 46 g | 8,9 g | 43 g | 0 g |
Appelsiinin kuori, annos 100g | 30 g | | | | | 29 kcal | 0,5 g | 7,5 g | 0,1 g | 3,2 g |
Sitruunamehu, laimentamaton | 5 g | | | | | 1,1 kcal | 0 g | 0,1 g | 0 g | 0 g |
|
| Koko resepti 8 annosta | 1145 g | | | | | 3794 kcal | 107 g | 39 g | 361 g | 3,2 g |
Ravintosisältö / annos | 143 g | | | | | 474 kcal | 13 g | 4,8 g | 45 g | 0,4 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 331 kcal | 9 g | 3,4 g | 32 g | 0,3 g |
Erittäin hyvä, helppo ja vähähiilarinen juustokakku.
Ohje on mukailtu karppaus.
Infon sivuilta.
Lämmitä uuni 170ºC.
Vuoraa vuoka leivinpaperilla: pyöreä pala pohjalle ja suikaleella reunat.
Sekoita pehmeä voi, kaneli ja mantelijauhot kunnolla ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle (halk.
n. 18 cm) ja reunoille hieman yli puoleen väliin.
Laita jääkaappiin 5 minuutiksi.
Pehmitä tuorejuusto käsivatkaimella alhaisella teholla n. minuutin ajan, kunnes se on tasaista massaa.
Lisää munat yksi kerrallaan ja jatka sekoittamista kunnes munat ovat sekoittuneet juustoon kunnolla.
Lisää makeutusaine (itse käytin steviaa) vähitellen ja jatka sekoittamista 1-2 minuuttia tai kunnes seos on kermaista.
Lisää smetana, sitruunan/appelsiininkuori ja sitruunan mehu, sekoita huolella, älä vatkaa.
Kaada täyte pohjan päälle.
Vuoraa vuoan ulkopohja yli puoleen väliin foliolla.
Laita vuoka uunipannun päälle ja kaada kuumaa vettä uunipannulle niin, että vesi ylttää puoleen väliin vuokaa.
Paista kakkua 1h - 1h 15min.
Jäähdytä kakku kunnolla, jonka jälkeen voit sivellä kermavaahtoa kakun pintaan ja koristella lopulla appeliisinkuoriraasteella ja tummasuklaalastuilla.