Karppi ja hyvä juustokakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Mantelijauhe (Meira), annos 80g130 g    780 kcal31 g8,6 g70 g0 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g5 g    18 kcal0,2 g4 g0,2 g0 g
Voi, 1 tl, 5 g100 g    730 kcal1 g1 g80 g0 g
Smetana, rasvaa n. 40 % 360 g 72 tl24 rl3,6 dl1404 kcal7,7 g7,9 g151 g0 g
Kananmuna kuoreton 160 g2,9 kpl   228 kcal20 g0,5 g16 g0 g
Ricotta, Castelli355 g    604 kcal46 g8,9 g43 g0 g
Appelsiinin kuori, annos 100g30 g    29 kcal0,5 g7,5 g0,1 g3,2 g
Sitruunamehu, laimentamaton5 g    1,1 kcal0 g0,1 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1145 g    3794 kcal107 g39 g361 g3,2 g
Ravintosisältö / annos143 g    474 kcal13 g4,8 g45 g0,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    331 kcal9 g3,4 g32 g0,3 g
Erittäin hyvä, helppo ja vähähiilarinen juustokakku.

Ohje on mukailtu karppaus.

Infon sivuilta.

Lämmitä uuni 170ºC.

Vuoraa vuoka leivinpaperilla: pyöreä pala pohjalle ja suikaleella reunat.

Sekoita pehmeä voi, kaneli ja mantelijauhot kunnolla ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle (halk.

n. 18 cm) ja reunoille hieman yli puoleen väliin.

Laita jääkaappiin 5 minuutiksi.

Pehmitä tuorejuusto käsivatkaimella alhaisella teholla n. minuutin ajan, kunnes se on tasaista massaa.

Lisää munat yksi kerrallaan ja jatka sekoittamista kunnes munat ovat sekoittuneet juustoon kunnolla.

Lisää makeutusaine (itse käytin steviaa) vähitellen ja jatka sekoittamista 1-2 minuuttia tai kunnes seos on kermaista.

Lisää smetana, sitruunan/appelsiininkuori ja sitruunan mehu, sekoita huolella, älä vatkaa.

Kaada täyte pohjan päälle.

Vuoraa vuoan ulkopohja yli puoleen väliin foliolla.

Laita vuoka uunipannun päälle ja kaada kuumaa vettä uunipannulle niin, että vesi ylttää puoleen väliin vuokaa.

Paista kakkua 1h - 1h 15min.

Jäähdytä kakku kunnolla, jonka jälkeen voit sivellä kermavaahtoa kakun pintaan ja koristella lopulla appeliisinkuoriraasteella ja tummasuklaalastuilla.