Kesäkurpitsa-jogurttileipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 222 g0,6 kpl   40 kcal1,2 g5,6 g0,9 g1,6 g
Hiiva 25 g1/2 kpl   19 kcal3,3 g0,3 g0,1 g1,7 g
Jogurtti, bulgarian, rasvaa 3,9%, ei lisätty d-vitamiinia 400 g 80 tl27 rl4 dl256 kcal12 g14 g16 g0 g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g15 g    132 kcal0 g0 g15 g0 g
Suola, annos 3g15 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 15 g5 kpl3,8 tl1,3 rl0,2 dl61 kcal0 g15 g0 g0 g
Oregano, kuivattu 1 g 1 tl1/2 rl 3,1 kcal0,1 g0,2 g0,1 g0,4 g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g715 g  72 rl11 dl2574 kcal93 g501 g15 g27 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
1408 g    3084 kcal110 g535 g47 g30 g
Ravintosisältö / annos88 g    193 kcal6,9 g33 g2,9 g1,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    219 kcal7,8 g38 g3,3 g2,1 g
1 kesäkurpitsa (n.250 g)
25 g hiivaa
4 dl maustamatonta jogurttia
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl suolaa
1 rkl sokeria
1 tl kuivattua oreganoa
n. 11-12 dl vehnäjauhoja

Ohje:
Raasta kesäkurpitsa karkealla raastinterällä.

Murenna hiiva astiaan ja lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi.

Kaada jogurtti hiivan sekaa ja sekoita.

Lisää kesäkurpitsa.

Lisää joukkoon öljy, sokeri, suola, oregano ja suurin osa jauhoista.

Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota liinan alla nin 40 minuuttia.

Vaivaa taikina ja jaa se kahteen leipään.

Anna kohota 30 minuuttia.

Säädä uuni 250 asteeseen.

Paista leipiä uunin alaosassa noin 5 minuuttia.

Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista leipiä vielä 20 minuuttia.

Anna jäähtyä ritilällä ilman liinaa.

Valmis painaa noin 1063 grammaa.

Raaka-aineet 1408 g.

Valmiin ja raa'an suhde 1,32.