Hillosarvet

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Hiiva 25 g1/2 kpl   19 kcal3,3 g0,3 g0,1 g1,7 g
Flora kevyt culinesse (Unilevel), annos 500g91 g    419 kcal0,5 g0,5 g46 g0 g
Sokeri 20 g6,7 kpl5 tl1,7 rl0,2 dl81 kcal0 g20 g0 g0 g
Suola, annos 3g1.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.261 g  26 rl4 dl914 kcal35 g178 g6,3 g10 g
Kananmuna kuoreton 9 g0,2 kpl   13 kcal1,1 g0 g0,9 g0 g
Mansikkamarmeladi (Saarioinen), annos 10g61 g    110 kcal0,1 g27 g0 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl17 kcal1,7 g2,5 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
519 g    1571 kcal41 g228 g54 g12 g
Ravintosisältö / annos33 g    100 kcal2,6 g14 g3,4 g0,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    303 kcal8 g44 g10 g2,2 g
25 g hiivaa
100 g voita
1 dl kermaa tai maitoa
1,5 rkl sokeria
2 maustemittaa suolaa
n. 5 dl vehnäjauhoja
hilloa
munaa + raesokeria päälle

Murenna hiiva kulhoon.

Sulata rasva, lisää maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Kaada neste hiivan päälle ja sekoita.

Lisää sokeri, suola ja suurin osa jauhoista.

Alusta taikina ja ripottele pinnalle ohut kerros jauhoja ja kohota n 40 min. Vaivaa taikinaan loput jauhot pöydällä.

Jaa taikina kahteen osaan ja kaaviloi palat pyöreiksi, halkaisijaltaan 24 sentin levyiksi.

Leikkaa levyt 6-8 kolmioksi.

Jaa kolmioille hilloa, kääri rullalle.

Kohota 30-40 minuuttia, voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista 250 asteessa 5-7 minuuttia.

Raaka-aineet painoivat 525 g,
Valmiina 498 g.
Suhdeluku 1,05.