Hawainpata jauhelihalla

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hirvenjauheliha oma saalis500 g    560 kcal110 g0 g15 g0 g
Hawaian pata Riisi-kasvis-mausteseos 195g195 g    761 kcal16 g146 g12 g0 g
Sipuli (kuorittu)80 g1,5 kpl  0,9 dl22 kcal1 g3,8 g0,2 g1,4 g
Rypsiöljy 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Hernemaissipaprika(eurosopper)200 g    170 kcal9 g30 g1 g6,2 g
Ananaspalat (Rainbow) ananasmehussa 227/137g100 g    60 kcal0,4 g15 g0,1 g1,4 g
Makaroni, keitetty, suolaa 195 g  18 rl3 dl188 kcal5,9 g38 g0,6 g1,9 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
2297 g    1999 kcal142 g233 g56 g11 g
Ravintosisältö / annos287 g    250 kcal18 g29 g6,9 g1,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    87 kcal6,2 g10 g2,4 g0,5 g
1 litra vettä
400-500 grammaa jauhelihaa
hawaianpata ainekset (pss)
sipuli
2 rkl öljyä
200 g hernemaissipaprikaa
100 g ananasta
3 dl makaronia
mausteita oman mielen mukaan

1. Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä ja mausta mielesi mukaan.

2. Lisää vesi (vedenkeittäjällä veden keittäminen sujuu nopeammin) ja lisää jauhelihan joukkoon.

3. Kun vesi jälleen kiehuu, lisää hawaianpata-ainekset pussista koko ajan sekoittaen.

Lisää myös makaronit.

4. Anna kypsyä noin 15 minuuttia matalalla lämmöllä, lisää hernemaissipaprikat sekä ananas.

5. Kypsyttele vielä hetki, noin 10 minuuttia ja nauti! :)