Karppilätyt

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 100 g 20 tl6,7 rl1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Fast Hera 8030 g    122 kcal23 g1,5 g2,7 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu200 g3,3 kpl   252 kcal22 g0,6 g18 g0 g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl165 kcal1 g1,5 g18 g0 g
Fiberhusk (Lindroos), annos 10g5 g    0,5 kcal0,1 g0 g0 g4,3 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Voi 21 g 4,2 tl1,5 rl0,2 dl152 kcal0,2 g0,1 g17 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
7 annosta
409 g    692 kcal46 g3,7 g55 g4,3 g
Ravintosisältö / annos58 g    98 kcal6,5 g0,5 g7,8 g0,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    169 kcal11 g0,9 g14 g1,1 g
Sekoitetaan ainekset listan mukaisessa järjestyksessä.

Paistetaan keskilämmöllä rasvan/öljyn kera pienehköjä lättysiä.

Paistamisen ja etenkin kääntämisen kanssa kannattaa olla varovainen, koska lätyt ovat normilättyjä hauraampia.

Makeuden lisäämiseksi voi lisätä joukkoon sokerin sijaan vhh makeutusainetta.