Rahkasämpylä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi 25 g 5 tl1,8 rl0,3 dl181 kcal0,3 g0,1 g20 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen300 g 60 tl20 rl3 dl99 kcal10 g15 g0 g0 g
Vehnäjauho, sunnuntai455 g  46 rl7 dl1593 kcal55 g323 g10 g14 g
Hiiva, 50g50 g    31 kcal6,6 g0,6 g0,2 g0 g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g100 g 20 tl6,7 rl1 dl58 kcal9 g5 g0,2 g0 g
Suola, annos 3g2.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]100 g    140 kcal14 g14 g3,4 g48 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
25 annosta
1033 g    2101 kcal94 g358 g34 g62 g
Ravintosisältö / annos41 g    83 kcal3,7 g14 g1,3 g2,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    204 kcal9 g35 g3,3 g6 g
Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.