Mausteiset täytetyt paprikat, lihaton

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Pinjansiemen (Meira), annos 30g100 g    520 kcal27 g23 g36 g0 g
Sipuli (kuorittu)200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Valkosipuli 10 g2,5 kpl   11 kcal0,8 g1,6 g0,1 g0,2 g
Oliiviöljy 40 g 8 tl2,9 rl0,4 dl354 kcal0 g0 g40 g0 g
Riisi tumma 250 g  19 rl2,9 dl872 kcal18 g180 g5,8 g10 g
Vesi600 g 120 tl40 rl6 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Aprikoosi, kuivattu 80 g11 kpl  1,6 dl176 kcal4,2 g35 g0,3 g5,8 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g340 g2,7 kpl   69 kcal2 g13 g1 g4,8 g
Persilja 10 g  5 rl 2,7 kcal0,1 g0,1 g0 g0,8 g
Kasvisliemikuutio 11 g1 kpl   34 kcal1 g1,5 g2,6 g0,2 g
Rusina 55 g 18 tl6,1 rl0,9 dl161 kcal1,5 g33 g0,3 g5,3 g
Paprika punainen 1360 g8 kpl   398 kcal13 g61 g5,4 g26 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
3061 g    2651 kcal70 g358 g92 g56 g
Ravintosisältö / annos383 g    332 kcal8,7 g45 g11 g7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    87 kcal2,3 g12 g3 g1,8 g
Listan ainesten lisäksi tarvitset mausteita: mustapippuria, jauhettua kanelia, juustokuminaa, sekä minttua tai rosmariinia.

Aloita keittämällä riisi: kuullota sipulit ja valkosipulit, lisää riisi ja vesi.

Valmista täyte pannulla, melko kuumalla lämmöllä: lisää oliiviöljyyn loput sipulit ja valkosipulit, mausta kanelilla, juustokuminalla ja mustapippurilla, paista 2-3 minuuttia ja lisää liemikuutio, rusinat pilkotut aprikoosit sekä pilkotut tomaatit ja sekoita ahkerasti kunnes lopuksi paahdetut pinjansiemenet, persiljaa ja rosmariinia tai minttua.

Nosta sivuun ja lisää seokseen riisi ja tarkista maku ja täytä puhdistetut paprikat isolla lusikalla.

Paista 200 asteessa 45 minuuttia.