Helppo suklaakakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 50 g 10 tl3,6 rl0,5 dl269 kcal0,5 g0,4 g30 g0 g
Kananmuna kuoreton 54 g1 kpl   77 kcal6,8 g0,2 g5,5 g0 g
Sokeri 144 g48 kpl36 tl12 rl1,7 dl585 kcal0 g144 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 78 g  7,8 rl1,2 dl268 kcal7,9 g55 g0,9 g2,7 g
Kaakaojauhe (Pirkka), annos 23g6 g    19 kcal1,1 g0,8 g1,3 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3 g    12 kcal0 g3 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
335 g    1229 kcal16 g203 g38 g2,7 g
Ravintosisältö / annos84 g    308 kcal4,1 g51 g9 g0,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    367 kcal4,9 g61 g11 g0,8 g
Tämä on todella helppo ja yksinkertainen ohje, samalla älyttömän hyvää!

50 g margariinia
1 kananmuna (n.50 g)
1 1/2 dl sokeri (n. 145 g)
1 1/4 dl vehnäjauhoja (n. 80 g)
2 rkl kaakaojauhetta (n. 6 g)
1 tl vaniljasokeria (n. 3 g)
ripaus suolaa

Tästä tulee pieneen, 15 cm halkaisijaltaan irtopohjakakkuvuokaan annos.

Jos teet normaalikokoiseen, tuplaa aineiden määrät!

Kananmuna ja sokeri vaahdotetaan, sekaan sulatettu, jäähtynyt voi vuorotellen kuivien aineiden kanssa.

Paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Kakusta tulee parasta, kun sen jättää keskeltä löysäksi ja antaa jäähtyä.