Halloumijuusto-uunijuureksia

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g250 g    790 kcal56 g6,3 g60 g0 g
Nauris 330 g1,9 kpl   91 kcal3,3 g14 g1 g6,3 g
Porkkana, keskikokoinen 65g200 g3,1 kpl   56 kcal1,2 g12 g0,4 g5 g
Punajuuri 250 g3,1 kpl   96 kcal2,5 g17 g0,5 g6,3 g
Oliiviöljy 40 g 8 tl2,9 rl0,4 dl354 kcal0 g0 g40 g0 g
Hunaja 20 g 2,9 tl1 rl0,1 dl66 kcal0,1 g16 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1090 g    1452 kcal63 g66 g102 g18 g
Ravintosisältö / annos273 g    364 kcal16 g16 g26 g4,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    133 kcal5,8 g6 g9 g1,6 g
Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.