Juustoinen peruna-jauhelihavuoka
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha | 400 g | | | | | 664 kcal | 76 g | 0 g | 40 g | 0 g |
Peruna, keskikokoinen 60g | 1200 g | 17 kpl | | | | 720 kcal | 18 g | 156 g | 1,2 g | 11 g |
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g | 175 g | | | | | 490 kcal | 33 g | 0,1 g | 39 g | 0 g |
Vesi, vesijohtovesi | 400 g | | 80 tl | 27 rl | 4 dl | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1) | 11 g | | | | | 31 kcal | 1 g | 2 g | 2,1 g | 0,1 g |
|
| Koko resepti 1 annosta | 2186 g | | | | | 1905 kcal | 128 g | 158 g | 82 g | 11 g |
Ravintosisältö / annos | 2186 g | | | | | 1905 kcal | 128 g | 158 g | 82 g | 11 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 87 kcal | 5,9 g | 7,2 g | 3,7 g | 0,5 g |
-Pistä uuni 200 asteelle.
-Kuori ja viipaloi perunat.
(pottu määrä on vaan arvio)
-Paista jauheliha ja mausta (itte heitän liemikuution joukkoon).
-Heitä koskenlaskija tai miksi ei mikä tahansa muu sulate- tai tuorejuusto jauhelihan joukkoon(mut koskenlaskija on tooosi hyvää) ja tilkka vettä joukkoon ettei se ole ihan tönkköä.
-Sitten pistä kerros perunoita vuuan pohjalle ja pikkasen suolaa perunoiden pinnalle ja sitten kerros jauhelihaa, kerros perunoita ja suolaa, kerros jauhelihaa jne..
-Kaada vedet päälle (vesikin on vaan arvio, siilleen että siit ei ihan keittoa tule4-5dl?) ja pistä kansi vuuan päälle ja uuniin joksikin aikaan(en tiedä kellon aikaa kun en sitä ikinä kato, mutta silleen et potut on valmiita)
-Ja tadaa! Det är valmis, ja hyvää on! Anna vähän aikaa vetäytyä.
Mukaan voi tietty heittää jotain vihanneksia tai jotain mut itte teen näin pelkistettynä.