Jouluruukku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Lanttu 500 g    144 kcal5 g23 g1,5 g9 g
Selleri, annos 50g200 g    28 kcal2 g6 g0 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g500 g7,7 kpl   140 kcal3 g30 g1 g13 g
Sipuli (kuorittu)150 g2,7 kpl  1,7 dl41 kcal2 g7,2 g0,3 g2,6 g
Kuohukerma,valio,2dl200 g    680 kcal4 g6 g70 g0 g
Juustoraaste emmental punaleima200 g    780 kcal58 g0 g60 g0 g
Vehnäjauho, sunnuntai10 g  1 rl0,2 dl35 kcal1,2 g7,1 g0,2 g0,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1760 g    1848 kcal75 g79 g133 g24 g
Ravintosisältö / annos176 g    185 kcal7,5 g7,9 g13 g2,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    105 kcal4,3 g4,5 g7,6 g1,4 g
Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia