Pähkinä-kinuskikakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sokeri 49 g16 kpl12 tl4,1 rl0,6 dl199 kcal0 g49 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 105 g1,9 kpl   150 kcal13 g0,3 g11 g0 g
Tuorejuusto Creme Bonjour 15%, maustamaton400 g    680 kcal30 g4 g60 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 61 g  6,1 rl0,9 dl209 kcal6,2 g43 g0,7 g2,1 g
Kookoshiutale 36 g  7,2 rl1 dl238 kcal2,9 g2,3 g23 g5,9 g
Ruokokidesokeri (Dan sukker), annos 500g86 g    344 kcal0 g85 g0 g0 g
Saksanpähkinä 140 g   2,3 dl952 kcal21 g4,6 g91 g22 g
Kinuskikastike (Rainbow)250 g    775 kcal6,8 g155 g13 g0 g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)89 g    641 kcal0 g0 g71 g0 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1221 g    4197 kcal80 g345 g271 g30 g
Ravintosisältö / annos102 g    351 kcal6,7 g29 g23 g2,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    344 kcal6,5 g28 g22 g2,5 g
Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja voitele se. Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, ruokosokeri ja kookoshiutaleet.

Sulata margariini (100 g) ja lisää joukkoon sekoittaen.

Painele seos vuoan pohjalle ja kypsennä uunin alatasolla 10 minuuttia, nosta hetkeksi jäähtymään.

Rouhi saksanpähkinät (1 pss/70 g) karkeiksi.

Ripottele pohjan päälle.

Kaada päälle kinuskikastike.

Sekoita tuorejuusto, sokeri ja kananmunat keskenään ja kaada vuokaan.

Jatka kypsentämistä 30-35 minuuttia, kunnes päällys on kiinteähkö.

Anna jäähtyä muutaman tunnin jääkaapissa, kunnes kakku on täysin kylmä.

Voit välillä varovasti irrottaa kakun reunoja veitsellä, sillä kinuski tarttuu jäähdyttyään helposti vuokaan.

Koristele kakku saksanpähkinöillä (1 pss/70 g).

(Ohje Yhteishyvä-lehdestä vuodelta 2008)