Heidin Kaalisalaatti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Keräkaali, 100g1000 g    240 kcal12 g34 g2 g21 g
Kurkku, tuore300 g3/4 kpl  6,7 dl30 kcal1,8 g5,1 g0,3 g2,1 g
Punasipuli, kuorittu, 100g100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Paprika, punainen50 g    13 kcal0,5 g2,3 g0,2 g1 g
Sokeri85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g100 g    20 kcal0 g6,5 g0 g0 g
Siirappi, tumma7 g    22 kcal0 g5,2 g0 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 100 g 20 tl6,7 rl1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Oliiviöljy 90 g 18 tl6,4 rl1 dl796 kcal0 g0 g90 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1832 g    1493 kcal16 g143 g93 g26 g
Ravintosisältö / annos183 g    149 kcal1,6 g14 g9 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    82 kcal0,9 g7,8 g5,1 g1,4 g
Halkaise kaali keskeltä ja raasta juustoraasitmella leikkauspuolelta "silpuksi".

Palo sipuli, kurkku ja paprika sekaan.

Ripottele 1dl sokeria näiden päälle.

Kastike
Kiehauta n. 3min
1dl omenaviinietikkaa
1dl vettä
1d oliiviöljyä
1tl siirappia
+ ripaus mustapippuria

Kaada kulhoon ja sekoita vähäsen.

Kelmu päälle ja jääkaappiin.

Valmista seuraavana päivänä.

Mielettömän loistava vaikkapa pizzan kanssa.

Säilyy jopa pariviikkoa ja paranee vain vanhetessaan.