Borssikeitto, punajuuri-nauris

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Punajuuri 300 g3,8 kpl   115 kcal3 g21 g0,6 g7,5 g
Nauris 150 g0,9 kpl   41 kcal1,5 g6,3 g0,5 g2,9 g
Punasipuli, kuorittu, 100g85 g1,6 kpl  0,9 dl23 kcal1,1 g4,1 g0,2 g1,4 g
Valkosipuli 10 g2,5 kpl   11 kcal0,8 g1,6 g0,1 g0,2 g
Rypsiöljy 28 g 5,6 tl2 rl0,3 dl248 kcal0 g0 g28 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 100 g 20 tl6,7 rl1 dl277 kcal2 g3 g28 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
2 annosta
1173 g    715 kcal8,4 g36 g57 g12 g
Ravintosisältö / annos587 g    358 kcal4,2 g18 g29 g6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    61 kcal0,7 g3 g4,9 g1 g
Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.