Teeripata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr400 g    488 kcal81 g0 g18 g0 g
Pekoni rasvainen 140 g7 kpl   526 kcal17 g0 g52 g0 g
Sipuli 150 g2,7 kpl  1,7 dl45 kcal1,9 g7,2 g0,3 g2,6 g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 40 g 8 tl2,7 rl0,4 dl111 kcal0,8 g1,2 g11 g0 g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g50 g    15 kcal0,5 g2 g0,2 g0 g
Papu valkoinen, keitetty 100 g   1,4 dl108 kcal8,4 g14 g0,4 g7 g
Siideri extra dry (Fizz), annos 500g500 g    140 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1380 g    1433 kcal110 g24 g82 g10 g
Ravintosisältö / annos345 g    358 kcal27 g6,1 g20 g2,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    104 kcal7,9 g1,8 g5,9 g0,7 g
Tämä pata on tehty samalla kaavalla kuin sorsapatakin.

Pilko pekoni ja sipuli, paista nitä hetki keskenään.

Lisää teeri (saa olla isoinakin kappaleina) niin että sen pinta ruskistuu.

Kun teeren kappaleet alkavat olla joka puolelta ruskeita, lisää siideri, creme fraiche, keitetyt pavut ja suppilovahverot.

Mausta suolalla, haluamasi mukaan muillakin mausteilla.

Keittele tunnin verran kohtalaisella lämmöllä, jos nestettä tuntuu olevan liikaa, ota kansi välillä pois.

Ota teeri pois padasta (puhdista pinnasta sipulinpalat yms pataan) ja anna sen hieman jäähtyä, niin sormet eivät pala seuraavan työvaiheen yhteydessä.

Irrota teeren lihat luista pienellä leikkuuveitsellä ja sormin.

Pilko lihat sopivan kokoisiksi ja lisää ne takaisin pataan.

(Voit imeskellä luut lihan jämistä puhtaaksi, kunhan varot teräviä ja mahdollisesti irtonaisia luita.) Tarkista lopuksi maku, ripauta hieman mustapippuria jos siltä tuntuu.

Maistuu hyvältä perunamuusin kanssa.