Teeripata
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Riistalintu, 100 gr | 400 g | | | | | 488 kcal | 81 g | 0 g | 18 g | 0 g |
Pekoni rasvainen | 140 g | 7 kpl | | | | 526 kcal | 17 g | 0 g | 52 g | 0 g |
Sipuli | 150 g | 2,7 kpl | | | 1,7 dl | 45 kcal | 1,9 g | 7,2 g | 0,3 g | 2,6 g |
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % | 40 g | | 8 tl | 2,7 rl | 0,4 dl | 111 kcal | 0,8 g | 1,2 g | 11 g | 0 g |
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g | 50 g | | | | | 15 kcal | 0,5 g | 2 g | 0,2 g | 0 g |
Papu valkoinen, keitetty | 100 g | | | | 1,4 dl | 108 kcal | 8,4 g | 14 g | 0,4 g | 7 g |
Siideri extra dry (Fizz), annos 500g | 500 g | | | | | 140 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
|
| Koko resepti 4 annosta | 1380 g | | | | | 1433 kcal | 110 g | 24 g | 82 g | 10 g |
Ravintosisältö / annos | 345 g | | | | | 358 kcal | 27 g | 6,1 g | 20 g | 2,4 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 104 kcal | 7,9 g | 1,8 g | 5,9 g | 0,7 g |
Tämä pata on tehty samalla kaavalla kuin sorsapatakin.
Pilko pekoni ja sipuli, paista nitä hetki keskenään.
Lisää teeri (saa olla isoinakin kappaleina) niin että sen pinta ruskistuu.
Kun teeren kappaleet alkavat olla joka puolelta ruskeita, lisää siideri, creme fraiche, keitetyt pavut ja suppilovahverot.
Mausta suolalla, haluamasi mukaan muillakin mausteilla.
Keittele tunnin verran kohtalaisella lämmöllä, jos nestettä tuntuu olevan liikaa, ota kansi välillä pois.
Ota teeri pois padasta (puhdista pinnasta sipulinpalat yms pataan) ja anna sen hieman jäähtyä, niin sormet eivät pala seuraavan työvaiheen yhteydessä.
Irrota teeren lihat luista pienellä leikkuuveitsellä ja sormin.
Pilko lihat sopivan kokoisiksi ja lisää ne takaisin pataan.
(Voit imeskellä luut lihan jämistä puhtaaksi, kunhan varot teräviä ja mahdollisesti irtonaisia luita.) Tarkista lopuksi maku, ripauta hieman mustapippuria jos siltä tuntuu.
Maistuu hyvältä perunamuusin kanssa.