Kevyemmät lihapullat

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen400 g    556 kcal76 g0 g28 g0 g
Korppujauho (Myllyn Paras)100 g    370 kcal14 g73 g2,5 g4,1 g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)200 g    130 kcal6,4 g10 g7 g0 g
Kanamuna, paistettu (pirkka)50 g    110 kcal6,6 g0,3 g9 g0 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Paprikajauhe 0.5 g 1/4 tl0,1 rl 1,6 kcal0,1 g0,1 g0,1 g0,2 g
Valkosipulijauhe, annos 3g0.5 g    1,7 kcal0,1 g0,4 g0 g0 g
Maustepippuri, annos 1g0.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Valkopippuri 0.2 g 0,1 tl  0,6 kcal0 g0,1 g0 g0,1 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
24 annosta
805 g    1183 kcal104 g85 g47 g5,3 g
Ravintosisältö / annos34 g    50 kcal4,4 g3,6 g2 g0,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    147 kcal13 g11 g5,8 g0,7 g
1dl korppujauhoja
2dl kevyt kermaviiliä (Valio3,5%)
1 kananmuna
400g jauhelihaa HK:n kevyt paistijauheliha 7%
1 keskikokoinen sipuli
1 tl suolaa
1/2 tl maustepippuria
ripaus valkopippuria
maun mukaan valkosipulijauhetta
1,5 tl paprikajauhetta

Valmistus:

Laita uuni päälle 225 asteeseen.

Kaada kermaviili taikinakulhoon.

Sekoita mausteet hyvin kermaviilin sekaan.

Lisää seokseen korppujauhot hyvin sekoittaen.

Tämän jälkeen lisää muna ja jauheliha (käsin).

Hienonna sipuli pieneksi ja lisää joukkoon.

Pyörittele jauhelihapalleroita vedellä kostutetuissa käsissä pelille.

Kypsennä uunin keskitasossa noin 15-25min.

Huom.

Kevyt jauhelihasta tehdyistä lihapullista ei tule tumman ruiskeita, vaan ne jäävät melko haaleiksi.

Hyvää tuli kuitenkin ja kevyempää!