Punajuuri-possukastike

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 10 g  1 rl0,2 dl34 kcal1 g7 g0,1 g0,4 g
Sinihomejuustoraaste, Bergablu100 g    335 kcal22 g1 g28 g0 g
Ruokakerma Pirkka 10%200 g    240 kcal5,8 g11 g20 g0 g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow13 g    34 kcal1,3 g1,3 g2,6 g0,2 g
Vesi, vesijohtovesi 200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Valkosipuli 10 g2,5 kpl   11 kcal0,8 g1,6 g0,1 g0,2 g
Sipuli 100 g1,8 kpl  1,1 dl30 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Punajuuri 250 g3,1 kpl   96 kcal2,5 g17 g0,5 g6,3 g
Porsaan lihasuikale (maustamaton)400 g    640 kcal76 g0 g36 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1283 g    1420 kcal111 g44 g88 g8,8 g
Ravintosisältö / annos321 g    355 kcal28 g11 g22 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    111 kcal8,6 g3,4 g6,8 g0,7 g
400g porsaan suikaleita
2-3 punajuurta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2dl vettä
1 kasvis- tai lihaliemikuutio
2dl ruokakermaa
1rkl vehnäjauhoja
maun mukaan mausteita (esim.

mustapippuria ja yrttejä)
50-100g sinihomejuustoa

- Ruskista porsaansuikaleet pannulla - Lisää silputut sipulit sekä kuoritut ja suikaloidut punajuuret
- paista sekoitellen muutama minuutti
-sekoita joukkoon jauhot
-lisää vesi, liemikuutio, kerma sekä mausteet
-hauduta kannen alla vajaa puoli tuntia välillä sekoitellen
-ennen tarjoilua lisää murennettu sinihomejuusto