Porkkana-peruna sosekeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Porkkana 585 g9 kpl   191 kcal3,6 g33 g1,2 g15 g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 420 g7 kpl   320 kcal7,9 g65 g0,8 g4,2 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7 g1,8 kpl   7,3 kcal0,6 g1,1 g0 g0,1 g
Kasvisliemikuutio 11 g1 kpl   34 kcal1 g1,5 g2,6 g0,2 g
Suola, annos 3g2 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 3 g 1,5 tl0,4 rl 8,4 kcal0,3 g1,1 g0,1 g0,8 g
Basilika, kuivattu 1.5 g 1,5 tl3/4 rl 3,8 kcal0,2 g0,3 g0,1 g0,6 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen100 g 20 tl6,7 rl1 dl33 kcal3,3 g4,9 g0 g0 g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 30 g  2 rl0,3 dl52 kcal2,3 g0,7 g4,5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1260 g    676 kcal21 g112 g10 g23 g
Ravintosisältö / annos210 g    113 kcal3,4 g19 g1,6 g3,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    54 kcal1,6 g8,9 g0,8 g1,8 g
Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto