Punainen kasvis-sosekeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Paprika punainen 230 g1,4 kpl   67 kcal2,2 g10 g0,9 g4,4 g
Kesäkurpitsa200 g0,6 kpl   34 kcal0,8 g5 g1,2 g1,4 g
Sipuli 110 g2 kpl  1,2 dl33 kcal1,4 g5,3 g0,2 g1,9 g
Valkosipuli 10 g2,5 kpl   11 kcal0,8 g1,6 g0,1 g0,2 g
Tomaattimurska (chili) (Eldorado), annos 400g390 g    94 kcal4,7 g17 g0,8 g0 g
Tomaattimehu (Eldorado), annos 200g500 g    90 kcal5 g15 g5 g0 g
Mustapippuri 3 g 1,5 tl0,4 rl 8,4 kcal0,3 g1,1 g0,1 g0,8 g
Suola, annos 3g2 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Valkopippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,7 kcal0,2 g0,8 g0 g0,5 g
Basilika, kuivattu 1.5 g 1,5 tl3/4 rl 3,8 kcal0,2 g0,3 g0,1 g0,6 g
Vesi, vesijohtovesi 200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1649 g    347 kcal16 g56 g8,4 g10 g
Ravintosisältö / annos412 g    87 kcal3,9 g14 g2,1 g2,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    21 kcal0,9 g3,4 g0,5 g0,6 g
1. Kuori sipulit ja valkosipulit

2. Pilko kaikki kasvikset pienehköiksi kuutioiksi.

3. Lisää oliiviöljy laakeaan kattilaan, anna lämmetä hetken.

Lisää pilkotut kasvikset kattilaan, ja anna niiden pehmetä n. 10 min ajan välillä sekoitellen.

4. Kun kasvikset ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska, tomaattimehu ja mausteet (täysin mielenmukaan, itse tykkään vahvemmasta mausta), ainakin ripaus kaikkia.

Lisää myös chiliä halutessasi!

5. Soseuta keitto sauvasekoittimella, kun keitto on vielä murskan ja mehun jäljiltä viileää.

6. Nosta takaisin liedelle ja anna lämmetä.

Valmista on, herkullista sekä lämpimänä että kylmänä, sopii hyvin esim vaalean leivän kanssa.