Lihapullapastakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Makarooni, tumma, keitetty (Myllyn paras), annos 100g300 g    407 kcal16 g76 g3,8 g7 g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 500 g    643 kcal104 g0 g25 g0 g
Oliiviöljy 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka100 g    11 kcal1,1 g1,1 g0,2 g1 g
Porkkana, keskikokoinen 65g130 g2 kpl   36 kcal0,8 g7,7 g0,3 g3,3 g
Parsakaali, keitetty, suolaa 150 g3 kpl  2,7 dl52 kcal6,9 g2,9 g0,5 g3,7 g
Vesi1500 g 300 tl100 rl15 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 100 g   1,3 dl319 kcal24 g46 g1,9 g8,9 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk140 g    55 kcal2,4 g11 g0,1 g7 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
3157 g    1946 kcal170 g149 g70 g33 g
Ravintosisältö / annos526 g    324 kcal28 g25 g12 g5,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    62 kcal5,4 g4,7 g2,2 g1 g
Tee ensin lihapullat: vatkaa munien rakenne rikki, raasta yhden appelsiinin kuori joukkoon, lisää suolaa, pippuria, puristettu valkosipuli ja kuivattuja yrttejä.

Pyörittele pikkuruisia pullia ja kypsennä ne uunipellillä.

- Mikäli lihapullataikuna tuntuu liian "löysältä", lisää murustettua kuivaa leipää tai 2 rkl. korppujauhoja.

Valmista keitto: Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa, hauduta siinä sipulia ja valkosipulia.

Lisää ihan pieniksi kuutioitu varsiselleri ja porkkanat.

- Sen jälkeen vesi, tomaattipure ja linssit, jotka saavat kypsyä lähikypsiksi.

- Lisää tumma pasta ja kun se on noin puolikypsää, lisää parsakaalin kukinnot.

- Kun keitto on valmista, lisää kypsät lihapullat ja tarkista maku.

Mausta tilkalla lihafondia ja halutessasi mm. basilicalla, kuivatulla ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Tarjoillessa voit vielä lisätä keittolautasen päälle tuoretta basilicaa.