Ohrarieska

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Ohrajauho 1000 g  125 rl18 dl3274 kcal83 g644 g20 g76 g
Suola, annos 3g15 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g98 g  10 rl1,5 dl351 kcal13 g68 g2 g3,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
2113 g    3625 kcal95 g712 g22 g80 g
Ravintosisältö / annos176 g    302 kcal7,9 g59 g1,8 g6,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    172 kcal4,5 g34 g1 g3,8 g
Sekoita nopeasti puuhaarukalla todella kylmään veteen suola ja hienot ohrajauhot(rieskajauho) taikinaksi.

Ripottele leivinpöydälle vehnäjäuhoja (niitä käytetään ainoastaan leivinpöydälle) ja aika notkea taikina siihen.

Jaa taikina samantien 12 tasakokoiseen palaan.

Kaulitse paloista ohuita (n. 4mm) rieskoja.

Pistele haarukalla.

Paista kuumassa(300) uunissa n.2 min. (Pintaan tulee tummia täpliä)