Elovena-kauraletut

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen300 g 60 tl20 rl3 dl99 kcal10 g15 g0 g0 g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl120 g  20 rl3 dl408 kcal17 g67 g8 g13 g
Sokeri 12 g4 kpl3 tl1 rl0,1 dl49 kcal0 g12 g0 g0 g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5 g    16 kcal0,6 g3 g0,4 g1,4 g
Culinesse (Flora), annos 10g10 g    46 kcal0,1 g0,1 g5,1 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4 g    16 kcal0 g4 g0 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu130 g2,2 kpl   164 kcal14 g0,4 g12 g0 g
Mansikkahillo, kevyt (Den gamle fabrik)64 g    77 kcal0,3 g19 g0,3 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
645 g    874 kcal42 g121 g26 g15 g
Ravintosisältö / annos161 g    218 kcal10 g30 g6,4 g3,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    135 kcal6,5 g19 g4 g2,3 g
(16 kpl)

2 munaa
3 dl maitoa
3 dl Elovena-kaurahiutaleita
1/3 tl suolaa
1 - 2 rkl sokeria
1 tl kardemummaa
1 rkl Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
1 tl vanilliinisokeria
Paistamiseen: Juoksevaa Sunnuntaita

1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa.

Lisää joukkoon maito, kaurahiutaleet, suola, sokeri ja kardemumma.

Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia.

2. Lisää taikinaan Juokseva Sunnuntai ja vanilliinisokeri.

3. Paista miedolla lämmöllä ohukaispannussa ohuita, kauniin ruskeita, pieniä lettuja.