Omenapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Murotaikina Sunnuntai (Raisio), annos 400g400 g    1840 kcal24 g180 g116 g4 g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g30 g    117 kcal0,1 g29 g0 g0 g
Neljänviljan täysjyvähiutale Nalle 1dl (40g)100 g    320 kcal11 g63 g2,8 g12 g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen40 g    160 kcal2,8 g0,8 g16 g0 g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 520 g2,6 kpl   201 kcal0,8 g42 g0,5 g7,8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1090 g    2638 kcal39 g315 g135 g24 g
Ravintosisältö / annos136 g    329 kcal4,8 g39 g17 g3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    242 kcal3,6 g29 g12 g2,2 g
-Murotaikina (pakaste)
-noin 2 rkl fariinisokeria
-4 omenaa (hapanta)
-noin 2 rkl margariinia
- pari kourallista neljänviljanhiutaleita
-kanelia

Sulata murotaikina ja painele se vuokaan pohjalle ja reunoille.

Lado päälle omenalohkot.

Ripottele omenien päälle kanelia.

Sekoita huoneenlämpöinen margariini ja neljänviljanhiutaleet, "murusta" omenien päälle.

Ripottele vielä fariinisokeri päällimmäiseksi.

Paista 200-225 asteisen uunin keskitasolla n. 20min, tai kunnes taikinan reunat ovat kullanruskeita.

Ihan älyttömän hyvää! Varsinkin vaniljakastikkeen kanssa.

Tosi hyvää myös kylmänä.

Annosmäärä riippuu tietty annosten koosta.