Tomaattiset lihapullat

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 200 g    257 kcal42 g0 g10 g0 g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g250 g    63 kcal3,3 g11 g0,5 g0 g
Korppujauho 14 g  2 rl0,3 dl51 kcal1,5 g11 g0,1 g0,7 g
Valkosipuli 4 g1 kpl   4,3 kcal0,3 g0,7 g0 g0,1 g
Sipuli, tuore20 g    5,4 kcal0,3 g1 g0 g0,3 g
Vasikanfondi (Touch of taste), annos 15g15 g    11 kcal1,1 g1,4 g0,1 g0 g
Paprikajauhe 2 g 1 tl1/3 rl 6,4 kcal0,3 g0,4 g0,3 g0,7 g
Tabasco habanero väkevin (Tabasco), annos 5g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g2 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
512 g    398 kcal48 g25 g11 g1,8 g
Ravintosisältö / annos128 g    100 kcal12 g6,1 g2,8 g0,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    78 kcal9 g4,8 g2,1 g0,4 g
Turvota korppujauhot paseeratussa tomaatissa (n.10min).

Lisää joukkoon puristettu valkosipulin kynsi ja hyvin hienonnettu sipuli (puolikas).

Sekoita.

Lisää kaikki mausteet ja jauheliha.

Sekoita hyvin.

Pyöritä takinasta (vedellä kostutetuin käsin) lihapullia.

Taikinasta tulee yhteensä 16 lihapullaa.

Eli 4 lihapullaa/syöjä.

4 lihapullaa=1annos.

Pasta lihapullat uunissa pellillä 175 asteessa kunnes ovat kypsiä.