Tuulihatut, kylmäsavupaistitäyte

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kylmäsavupaisti (Huhtahyvät), annos 6g100 g    130 kcal25 g0 g4 g0 g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton200 g    320 kcal16 g8 g26 g0 g
Kananmuna kuoreton 150 g2,7 kpl   214 kcal19 g0,5 g15 g0 g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g85 g    298 kcal10 g60 g1,8 g2,6 g
Margariini 80%, Rainbow (Ravintoraisio oy), annos 4g100 g    720 kcal1 g1 g80 g0 g
Vesi200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
35 annosta
835 g    1682 kcal71 g70 g127 g2,6 g
Ravintosisältö / annos24 g    48 kcal2 g2 g3,7 g0,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    201 kcal8,5 g8,4 g15 g0,3 g
Tuulihattutaikina, noin 35 pientä tuulihattua:

100 g voita tai margariinia
2 dl vettä
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3 munaa

Täyte:

200 g Viola 13 % maustamatonta tuorejuustoa
100 g Huhtahyvät kylmäsavupaisti-viipaleita pieniksi kuutioituna
reilu ripaus mustapippuria
loraus sitruunamehua

Kiehauta kattilassa rasva ja vesi.

Lisää joukkoon vehnäjauhot kerralla.

Sekoita taikinaa, kunnes se irtoaa kattilan reunoista.

Lisää haaleaan taikinaan munat yksitellen voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten.

Nostele taikinasta kahdella lusikalla tai pursota nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista tuulihattuja 200 asteessa noin 20-30 minuuttia.

Älä avaa uuninluukkua 15 ensimmäisen paistominuutin aikana.

Jäähdytä valmiit tuulihatut peittämättöminä.

Leikkaa tuulihatusta yläosa irti ja annostele täyte alaosaan.

Laita lopuksi yläosa hatuksi.