Tuulihatut, kylmäsavupaistitäyte
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Kylmäsavupaisti (Huhtahyvät), annos 6g | 100 g | | | | | 130 kcal | 25 g | 0 g | 4 g | 0 g |
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton | 200 g | | | | | 320 kcal | 16 g | 8 g | 26 g | 0 g |
Kananmuna kuoreton | 150 g | 2,7 kpl | | | | 214 kcal | 19 g | 0,5 g | 15 g | 0 g |
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g | 85 g | | | | | 298 kcal | 10 g | 60 g | 1,8 g | 2,6 g |
Margariini 80%, Rainbow (Ravintoraisio oy), annos 4g | 100 g | | | | | 720 kcal | 1 g | 1 g | 80 g | 0 g |
Vesi | 200 g | | 40 tl | 13 rl | 2 dl | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
|
| Koko resepti 35 annosta | 835 g | | | | | 1682 kcal | 71 g | 70 g | 127 g | 2,6 g |
Ravintosisältö / annos | 24 g | | | | | 48 kcal | 2 g | 2 g | 3,7 g | 0,1 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 201 kcal | 8,5 g | 8,4 g | 15 g | 0,3 g |
Tuulihattutaikina, noin 35 pientä tuulihattua:
100 g voita tai margariinia
2 dl vettä
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3 munaa
Täyte:
200 g Viola 13 % maustamatonta tuorejuustoa
100 g Huhtahyvät kylmäsavupaisti-viipaleita pieniksi kuutioituna
reilu ripaus mustapippuria
loraus sitruunamehua
Kiehauta kattilassa rasva ja vesi.
Lisää joukkoon vehnäjauhot kerralla.
Sekoita taikinaa, kunnes se irtoaa kattilan reunoista.
Lisää haaleaan taikinaan munat yksitellen voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten.
Nostele taikinasta kahdella lusikalla tai pursota nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista tuulihattuja 200 asteessa noin 20-30 minuuttia.
Älä avaa uuninluukkua 15 ensimmäisen paistominuutin aikana.
Jäähdytä valmiit tuulihatut peittämättöminä.
Leikkaa tuulihatusta yläosa irti ja annostele täyte alaosaan.
Laita lopuksi yläosa hatuksi.