Porkkanasosekeitto avokadotahnalla

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 120 g1 kpl   238 kcal3,2 g0,9 g23 g8 g
Voi 15 g 3 tl1,1 rl0,2 dl109 kcal0,2 g0,1 g12 g0 g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl139 kcal1 g1,5 g14 g0 g
Kesäkurpitsa zucchini 200 g0,6 kpl   36 kcal1,1 g5 g0,8 g1,4 g
Peruna, keskikokoinen 60g60 g0,9 kpl   36 kcal0,9 g7,8 g0,1 g0,5 g
Porkkana, keskikokoinen 65g300 g4,6 kpl   84 kcal1,8 g18 g0,6 g7,5 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
2 annosta
1245 g    641 kcal8,2 g33 g51 g17 g
Ravintosisältö / annos623 g    321 kcal4,1 g17 g26 g8,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    52 kcal0,7 g2,7 g4,1 g1,4 g
Tämä resepti on alunperin Glorian ruoka ja viini -lehdestä, modailin hieman sen mukaan mitä aineksia ja mausteita kaapissa oli.

Sulata voi. Kuullota pilkottua kesäkurpitsaa, porkkanaa ja perunaa voisulassa hetken.

Lisää vettä ja keittele rauhallisella lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kattilaan voi laittaa mausteita maun mukaan, itse laitoin suolaa, laakerinlehden, neilikoita ja muskottipähkinää.

Samaan aikaan kuori avokado, soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella, mausteeksi sopii sitruunamehu ja mustapippuri.

Kun kasvikset ovat kypsiä, mausta vielä vaikka garam masalalla ja basilikalla ja lisää joukkoon creme fraiche.

Soseuta sauvasekoittimella.

Annostele keitto lautaselle ja laita avokadotahnasta kokkare keiton päälle.