Tonnikalasalaatti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Makaroni, tumma, keitetty, suolaa 120 g   2 dl127 kcal4,8 g23 g1,1 g2,1 g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 200 g   3,3 dl206 kcal6,9 g36 g2,1 g5,8 g
Salaatti, jäävuori tuore100 g    10 kcal1,1 g0,8 g0,2 g1 g
Valkoviinietikka (Rajamäen)8 g    1,6 kcal0 g0,5 g0 g0 g
Tonnikala vedessä 185 g  19 rl3,4 dl193 kcal42 g0 g2,8 g0 g
Purjosipuli 70 g0,4 kpl   16 kcal1,3 g1,7 g0,1 g1,5 g
Omena, keskikokoinen 200g140 g0,9 kpl   48 kcal0,3 g10 g0,4 g2,5 g
Persilja 10 g  5 rl 2,7 kcal0,1 g0,1 g0 g0,8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
833 g    605 kcal56 g72 g6,7 g14 g
Ravintosisältö / annos278 g    202 kcal19 g24 g2,2 g4,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    73 kcal6,7 g8,7 g0,8 g1,6 g
- Keitä makaronit, kaada vesi pois, lisää jäiset vihannekset, hetken päästä suikaloitu omena ja tonnikalapalat, sekoita.

- Kaada tonnikalapurkin liemi kulhoon.

Lisää purjosipuli silppu, puserra joukkoon valkosipulin kynsi, lisää valkoviinietikka, pippuria myllystä, sekoita.

Lisää muut salaattiaineet kulhoon, sekoita
- Revi salaatin lehtiä lautaselle, laita päälle tonnikalasalaattia.

- Voit lisätä sulatettuja katkarapuja tai keitettyä kananmunaa annokseen.