Possupasta

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maustamaton possunsuikale Pouttu 500 g400 g    748 kcal80 g0 g48 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Soijakastike 120 g 20 tl6,7 rl1 dl72 kcal6,2 g11 g0,1 g0 g
Sipuli (kuorittu)200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Porkkana 150 g2,3 kpl   49 kcal0,9 g8,3 g0,3 g3,8 g
Tomaatti 100 g0,8 kpl   23 kcal0,6 g3,5 g0,3 g1,4 g
Maizena maissitärkkelys20 g    70 kcal0,2 g17 g0 g0 g
Täysjyvä pasta Cappelli (Torino) 70g315 g    1040 kcal50 g195 g6,3 g19 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1805 g    2056 kcal141 g246 g55 g28 g
Ravintosisältö / annos301 g    343 kcal23 g41 g9 g4,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    114 kcal7,8 g14 g3,1 g1,5 g
Tässä ohjeessa on käytetty:
- pouttu maustamaton possun suikale 400g
- (mausteeksi pirkka grillimauste ja yrttisuola maun mukaan)
- vettä 5dl
- soijakastiketta n. 1dl
- 2 pienehköä sipulia (n. 200g)
- 4 pientä porkkanaa (n. 150g)
- 1 pienehkö tomaatti (n. 100g)
- maizena maissitärkkelystä 2rkl
- Torino täysjyvä pasta Cappelli n. 6-7 dl

Valmistus:
Ruskista possun suikaleet pannulla ja mausta maun mukaan.

Lisää vesi ja anna hautua kypsäksi n. 30min.

Ota pannulta vesi talteen, lisää siihen soijakastike ja suurusta maizenalla kastikkeeksi.

Laita pasta kiehumaan ja keitä ohjeen mukaan.

Suikaloi kuorittu porkkana, lohko tomaatti ja kuoritut sipulit.

Laita vihannekset possun kanssa samaan pannuun ja hauduta puolikypsiksi (niin, että sipuli vielä vähän rapsahtaa puraistessa!) tai kypsäksi jos niin haluat.

Kaada vielä kypsä pasta ja kastike samaan pannuun ja kääntele kevyesti.